6. Sınıf Güneş Sistemi ve Tutulmalar Ünite Değerlendirme Test 2

Soru 12 / 14
Sorunun Çözümü
  • Güneş Sistemi'ndeki gezegenlerin Güneş'e olan uzaklıklarına göre doğru sıralaması şöyledir: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün.
  • Eda'nın yorumu: Modeldeki iç gezegenler Merkür, Mars, Dünya, Venüs şeklindedir. Venüs ve Mars'ın yerleri değiştirilirse sıralama Merkür, Venüs, Dünya, Mars olur ki bu doğru sıralamadır. Bu nedenle Eda'nın yorumu doğrudur.
  • Aleyna'nın yorumu: Modeldeki dış gezegenler Jüpiter, Uranüs, Satürn, Neptün şeklindedir. Uranüs ve Satürn'ün yerleri değiştirilirse sıralama Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün olur ki bu doğru sıralamadır. Bu nedenle Aleyna'nın yorumu doğrudur.
  • Şeyma'nın yorumu: Modelde 8 gezegen (Merkür, Mars, Dünya, Venüs, Jüpiter, Uranüs, Satürn, Neptün) gösterilmiştir. Güneş Sistemi'nde de 8 gezegen bulunmaktadır. Bu nedenle Şeyma'nın yorumu doğrudur.
  • Her üç öğrencinin yorumu da doğrudur.
  • Doğru Seçenek D'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş