6. Sınıf Güneş ve Ay Tutulmaları Test 1

Soru 4 / 14
Soru Çözümü
  • Görseldeki olay, Ay'ın Güneş ile Dünya arasına girerek Güneş'i kısmen veya tamamen kapatması, yani Güneş Tutulması'dır.
  • 1. özellik: Ay'ın dolunay evresinde gerçekleşir. Güneş tutulması, Ay'ın yeni ay evresinde gerçekleşir. Bu ifade yanlıştır. Öğrenci 'x' işaretleyerek doğru yapmıştır.
  • 2. özellik: Dünya'nın gece yaşanan bölgelerinde gözlemlenir. Güneş tutulması, Güneş'in görüldüğü gündüz vakti gözlemlenir. Bu ifade yanlıştır. Öğrenci '✓' işaretleyerek hatalı yapmıştır.
  • 3. özellik: Dünya, Güneş ve Ay aynı doğrultuda bulunur. Güneş tutulması için üç gök cisminin aynı doğrultuda olması gerekir. Bu ifade doğrudur. Öğrenci '✓' işaretleyerek doğru yapmıştır.
  • 4. özellik: Ay, Güneş ile Dünya arasında kaldığında gerçekleşir. Güneş tutulmasının tanımı budur. Bu ifade doğrudur. Öğrenci 'x' işaretleyerek hatalı yapmıştır.
  • Öğrenci, $2$ ve $4$ numaralı özellikleri hatalı işaretlemiştir.
  • Doğru Seçenek C'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş