6. Sınıf Ondalık Gösterimlerde Yuvarlama ve Sıralama Test 5

Soru 7 / 14
Sorunun Çözümü
  • I. İfade: 6,49 sayısının onda birler basamağına göre yuvarlanması isteniyor. Onda birler basamağı 4'tür. Sağındaki rakam 9 olduğu için 4 bir artırılır ve 5 olur. Sayı 6,5 olarak yuvarlanır. İfade 6,4 dediği için yanlıştır.
  • II. İfade: 86,725 sayısının yüzde birler basamağına göre yuvarlanması isteniyor. Yüzde birler basamağı 2'dir. Sağındaki rakam 5 olduğu için 2 bir artırılır ve 3 olur. Sayı 86,73 olarak yuvarlanır. İfade 86,73 dediği için doğrudur.
  • III. İfade: 4,096 sayısının yüzde birler basamağına göre yuvarlanması isteniyor. Yüzde birler basamağı 9'dur. Sağındaki rakam 6 olduğu için 9 bir artırılır. Bu durumda 9 yerine 0 yazılır ve onda birler basamağı (0) bir artırılır. Sayı 4,10 veya 4,1 olarak yuvarlanır. İfade 4 dediği için yanlıştır.
  • Doğru Seçenek B'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş