7. Sınıf Vakıf Demek, Medeniyet Demek (Sosyal Hayatta Vakıfların Yeri) Test 4

Soru 9 / 13
Sorunun Çözümü

Verilen bilgi kutusundaki tanım şöyledir:

  • "Anadolu'da 13. yüzyılda kurulmuş esnaf ve sanatkarlar birliğidir."

Şimdi seçenekleri inceleyelim:

  • A) Ahilik: Ahilik, 13. yüzyılda Anadolu'da ortaya çıkmış, esnaf ve sanatkarların örgütlendiği, mesleki, ahlaki ve sosyal dayanışmayı esas alan bir teşkilattır. Tanıma tamamen uymaktadır.
  • B) Medrese: Medrese, İslam ülkelerinde eğitim ve öğretim yapılan kurumlara verilen addır, bir esnaf birliği değildir.
  • C) Külliye: Külliye, bir caminin etrafında toplanmış medrese, imaret, hamam, kütüphane gibi yapıların bütünüdür, bir esnaf birliği değildir.
  • D) Tımar: Tımar, Osmanlı Devleti'nde belirli hizmetler karşılığında devlet görevlilerine ve askerlere tahsis edilen topraklardır, bir esnaf birliği değildir.

Bu bilgiler ışığında, 13. yüzyılda Anadolu'da kurulan esnaf ve sanatkarlar birliği Ahilik teşkilatıdır.

Cevap A seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş