7. Sınıf Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü Test 1

Soru 1 / 14
Sorunun Çözümü
  • Metinde, Kübalıların 13 Ocak 2013'ten itibaren çıkış vizesi ve davet mektubu olmadan seyahat edebileceği belirtilmiştir. Bu durum, seyahat yasağının kalktığını gösterir. Bu nedenle I. yargı yanlıştır.
  • Haberde, Kübalıların çıkış vizesi ve davet mektubu zorunluluğunun kalkması, yurt dışında kalma süresinin $11$ aydan $24$ aya çıkarılması ve uzatma başvurusu yapabilmeleri gibi haklar, seyahat özgürlüğü kapsamında yeni kazanımlar olduğunu gösterir. Bu nedenle II. yargı doğrudur.
  • Metinde, yurt dışında kalma süresinin $24$ ay ile sınırlandırıldığı ve uzatma için başvuru yapılması gerektiği ifade edilmiştir. Bu durum, seyahat özgürlüğünün sınırsız olmadığını gösterir. Bu nedenle III. yargı yanlıştır.
  • Doğru Seçenek A'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş