8. Sınıf Lgs Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Şuayb Test 1

Soru 3 / 16
Sorunun Çözümü
  • Verilen parça, Medyen halkının Allah'a isyan etmesi, kötü davranışlarında ısrar etmesi ve bu nedenle uğultulu (korkunç) bir sesle cezalandırılması olayını anlatır. Hz. Şuayb ve inananların kurtulduğu belirtilir.
  • B, C ve D seçeneklerindeki ayetler, Medyen halkının Hz. Şuayb'ı yalanlamaları sonucu uğradıkları helakı ve cezayı (zenginlik içinde yaşamamış gibi olmaları, korkunç bir sarsıntı, gölgeli günün azabı) konu alır. Bu ayetler, parçadaki "uğultulu (korkunç) sesle cezalandırıldı" ifadesiyle doğrudan ilişkilidir.
  • A seçeneğindeki ayet ise, Medyen halkının Hz. Şuayb ve inananlara karşı "yurtlarından çıkarma veya kendi dinlerine döndürme" tehdidini içermektedir. Parçada Medyen halkının isyanı ve Allah tarafından cezalandırılması anlatılırken, onların Hz. Şuayb'a yönelik bu tür bir tehdidinden bahsedilmemektedir.
  • Bu nedenle, A seçeneği parçada anlatılan olaylarla doğrudan ilişkilendirilemez.
  • Doğru Seçenek A'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş