8. Sınıf Lgs Zekat ve Sadaka İbadeti Test 3

Soru 12 / 14
Sorunun Çözümü
  • Öğretmenin söylediği "Verme el alan elden üstündür" sözü, vermenin almaktan daha değerli ve faziletli olduğunu vurgular.
  • Bu ifade, kişinin başkalarına yardım etme, cömert olma ve kendi emeğiyle kazanıp başkalarına verebilme durumunun, muhtaç duruma düşüp yardım alma durumundan daha üstün olduğunu belirtir.
  • Seçenekleri incelediğimizde:
    • A seçeneği sadece çalışıp kazanmanın güzelliğinden bahseder, vermenin üstünlüğüne değinmez.
    • B seçeneği, ihtiyaç sahiplerinin sadaka almasını toplumsal bir mecburiyet olarak görür, bu da sözün ana mesajı değildir.
    • D seçeneği çalışmanın bir ibadet olduğunu söyler, ancak verme ve alma arasındaki üstünlük ilişkisine odaklanmaz.
    • C seçeneği ise "Çalışıp sadaka vermek, almak zorunda kalmaktan daha hayırlıdır" diyerek, hem çalışmanın hem de vermenin değerini vurgular ve almaktan daha üstün olduğunu açıkça ifade eder. Bu, öğretmenin vermek istediği mesajla birebir örtüşmektedir.
  • Doğru Seçenek C'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş