8. Sınıf Lgs Zekat ve Sadaka İbadeti Test 2

Soru 13 / 14
Sorunun Çözümü

Mehmet Öğretmen'in tahtaya yazdığı ifadede, bir kimsenin dinen zengin sayılabilmesi ve zekât vermekle yükümlü olması için sahip olması gereken asgari mal miktarından bahsedilmektedir.

  • Nisap: İslam dininde zekât vermekle yükümlü olmak için belirlenen asgari zenginlik ölçüsüdür. Bu miktara ulaşan Müslümanların zekât vermesi farzdır.
  • Fitre: Ramazan Bayramı'ndan önce fakirlere verilen vacip bir sadakadır. Zekât yükümlülüğü ile doğrudan ilgili değildir.
  • Telbiye: Hac ve umre ibadetlerinde okunan özel bir duadır. Mal varlığı ile bir ilgisi yoktur.
  • Sadaka: Gönüllü olarak yapılan her türlü hayır ve yardımdır. Zekât da bir sadaka türü olmakla birlikte, boş bırakılan yerdeki tanım spesifik olarak zekât yükümlülüğünün başlangıç noktasını ifade etmektedir.

Bu bağlamda, boş bırakılan yere gelmesi gereken kelime, zekât verme yükümlülüğünün başladığı asgari mal miktarını ifade eden nisap kelimesidir.

Cevap A seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş