8. Sınıf Lgs İnsanın İradesi ve Kader Test 2

Soru 7 / 12
Sorunun Çözümü
  • A seçeneği: "15 Haziran'da" ifadesinde belirli bir tarih bildiren ay adı büyük harfle yazılmış ve gelen ek kesme işaretiyle ayrılmıştır. Yazım yanlışı yoktur.
  • B seçeneği: "Türkçe'yi" kelimesinde özel isimden türeyen bir kelimeye gelen çekim eki kesme işaretiyle ayrılmamalıdır. Doğrusu "Türkçeyi" olmalıdır. Bu seçenekte bir yazım yanlışı bulunmaktadır.
  • C seçeneği: Bu seçenekte kısaltmaya gelen ekin veya tarihe gelen ekin yazımında bir yazım yanlışı bulunmaktadır.
  • D seçeneği: "Yarınki" kelimesinde sıfat yapan "-ki" eki bitişik yazılmıştır. Yazım yanlışı yoktur.
  • E seçeneği: "1980'li" ifadesinde sayılara gelen ek doğru şekilde ayrılmıştır. Yazım yanlışı yoktur.
  • Doğru Seçenek C'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş