Sorunun Çözümü
Verilen diyagramdaki eşleştirmeleri inceleyelim:
- I. Kalpleri iyileştiren, şifa veren. Bu tanım, Allah'ın isimlerinden eş-Şâfî (Şifa Veren) ile doğru bir şekilde eşleşmiştir.
- II. İyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, iman ile küfrü, helal ile haramı birbirinden ayıran. Bu tanım, Kur'an-ı Kerim'in isimlerinden el-Furkan (Ayırt Edici, Hak ile Batılı Ayıran) ile doğru bir şekilde eşleşmiştir.
- III. Her şeyi bilen. Bu tanım, Allah'ın isimlerinden el-Alîm (Her Şeyi Bilen) veya el-Habîr (Her Şeyden Haberdar Olan) ile eşleşmelidir. Ancak diyagramda en-Nur (Nur Veren, Aydınlatan) ile eşleştirilmiştir. Bu eşleştirme yanlıştır.
- IV. İnsanlara doğru yolu gösteren, rehberlik eden. Bu tanım, Allah'ın isimlerinden el-Hâdî (Doğru Yola İleten, Rehberlik Eden) ile doğru bir şekilde eşleşmiştir.
Bu durumda, yanlış olan eşleştirme III numaralı maddedir.
Cevap C seçeneğidir.