5. Sınıf Namaz Ünite Değerlendirme Test 2

Soru 13 / 14
Sorunun Çözümü
  • Parçada, namazın başında ve ikinci rekâtta ekstra tekbirler (zâid tekbirler) alındığı belirtilmiştir.
  • Özellikle, ilk rekâtta iki tekbirde ellerin yana salınıp üçüncüde bağlanması, ikinci rekâtta ise üç tekbirde ellerin yana salınması bu namaza özgüdür.
  • Namazdan sonra imamın minbere çıkarak hutbe okuması ve hutbenin günün anlam ve öneminden bahsetmesi önemli bir ipucudur.
  • Bu özellikler (zâid tekbirler ve namazdan sonra hutbe) Bayram namazına aittir. Cuma namazında hutbe namazdan önce okunur, Cenaze namazında rükû ve secde yoktur, Teravih namazının yapısı farklıdır.
  • Doğru Seçenek D'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş