8. Sınıf Lgs Lozan Barış Antlaşması Test 1

Soru 7 / 13
Sorunun Çözümü
  • Sevr Anlaşması'nda gayrimüslimlere tanınan ayrıcalıklı haklar ve Osmanlı hükümetinin denetlenmesi, sosyal dengeyi bozabilecek ve yabancı müdahalesine zemin hazırlayabilecek durumlar yaratmıştır.
  • Lozan Anlaşması ile gayrimüslimlerin Türk vatandaşı kabul edilmesi, bu ayrıcalıklı durumu ortadan kaldırarak sosyal dengeyi bozacak bir durumu engellemiştir (Yargı I).
  • Gayrimüslimlerin Türk vatandaşı sayılması, onların haklarının Türkiye'nin iç meselesi haline gelmesini sağlamış ve yabancıların iç işlerine müdahalesini engellemiştir (Yargı II).
  • Diyagramda toprak kazanımı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır (Yargı III'e ulaşılamaz).
  • Bu nedenle, I ve II numaralı yargılara ulaşılabilir.
  • Doğru Seçenek B'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş