8. Sınıf Lgs Milli Mücadele'nin Hazırlık Dönemi Test 1

Soru 3 / 13
Sorunun Çözümü
  • I. yargı: "Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz." ifadesi, Misakımillî sınırlarımızın korunacağını vurgular. Bu yargıya ulaşılır.
  • II. yargı: "Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet topyekûn kendisini savunacak ve direnecektir." ifadesi, mücadelenin sadece cephede değil, topyekûn yani cephe gerisinde de olacağını gösterir. Bu yargıya ulaşılır.
  • III. yargı: "7 gün süren kongrede, Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında ulusun kurtuluşu için çeşitli gündem maddeleri görüşüldü." ifadesi, Mustafa Kemal'in kongre başkanı olduğunu açıkça belirtir. Bu yargıya ulaşılır.
  • IV. yargı: "Manda ve himaye kabul edilemez." kararı, başka bir devletin egemenliği altında yaşanmayacağını vurgular. Bu yargıya ulaşılır.
  • Yukarıdaki bilgiler ışığında I, II, III ve IV numaralı yargıların hepsine ulaşılabilir.
  • Doğru Seçenek D'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş