3. sınıf Yazım Kuralları Test 3

Soru 13 / 22
Sorunun Çözümü
  • Özel isimler her zaman büyük harfle başlar.
  • A seçeneğindeki "Karadeniz hamsisi" ifadesinde "Karadeniz" özel isim olduğu için büyük harfle başlamış, "hamsisi" ise cins isim olduğu için küçük harfle yazılmıştır. Bu yazım doğrudur.
  • C seçeneğindeki "Bursa şeftalisi" ifadesinde "Bursa" özel isim olduğu için büyük harfle başlamış, "şeftalisi" ise cins isim olduğu için küçük harfle yazılmıştır. Bu yazım da doğrudur.
  • B seçeneğindeki "isviçre Çakısı" ifadesinde "isviçre" bir ülke adı olduğu için özel isimdir ve büyük harfle başlaması gerekir. Doğrusu "İsviçre Çakısı" olmalıdır. Bu yazımda yanlışlık vardır.
  • Doğru Seçenek B'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş