Sorunun Çözümü
Mayoz bölünme, mayoz I ve mayoz II olmak üzere iki ana aşamadan oluşur. Bu iki aşamada gerçekleşen olaylar farklılık gösterir.
- Parça değişimi (Crossing over): Sadece mayoz I'in profaz I evresinde gerçekleşir. Yani bir kez olur.
- Çekirdek bölünmesi (Karyokinez): Hem mayoz I sonunda (telofaz I) hem de mayoz II sonunda (telofaz II) gerçekleşir. Dolayısıyla iki kez meydana gelir.
- DNA'nın kendisini eşlemesi (DNA replikasyonu): Sadece mayoz I başlamadan önceki interfaz evresinde gerçekleşir. Mayoz II'den önce DNA eşlenmesi olmaz. Yani bir kez olur.
- Homolog kromozomların birbirinden ayrılması: Sadece mayoz I'in anafaz I evresinde gerçekleşir. Mayoz II'de ise kardeş kromatitler ayrılır. Yani bir kez olur.
- Doğru Seçenek B'dır.