7. Sınıf Gök Cisimleri Test 5

Soru 12 / 15
Sorunun Çözümü

Sıla'nın ödevi "evrenin oluşumu" hakkındadır. Bu konuya en uygun bilim insanını belirleyelim:

  • Robert Hooke: Esneklik kanunu ve mikroskopi alanındaki çalışmalarıyla bilinir. Evrenin oluşumuyla doğrudan ilgili değildir.
  • Yuri Gagarin: Uzaya çıkan ilk insandır. Kozmonot olarak bilinir, evrenin oluşumu hakkında teorik görüşler sunmamıştır.
  • Newton (Isaac Newton): Evrensel kütle çekim yasasını ve hareket yasalarını geliştirmiştir. Bu yasalar, gezegenlerin hareketleri ve evrenin yapısı hakkında temel anlayışlar sağlamış, kozmolojiye önemli katkılarda bulunmuştur.
  • Gregor Mendel: Genetik biliminin kurucusudur. Çalışmaları biyoloji alanındadır, evrenin oluşumuyla ilgili değildir.
  • Bu nedenle, evrenin oluşumu hakkında görüş bildiren veya bu konuda temel katkıları olan bilim insanı Newton'dır.
  • Doğru Seçenek C'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş