8. Sınıf Çizgi, Sütun ve Daire Grafiği Test 2

Soru 4 / 14
Soru Çözümü
  • Grafiği inceleyerek her bir seçeneği değerlendirelim.
  • A seçeneği: İzmir'de her gün Ankara'ya göre daha fazla bebek doğduğunu kontrol edelim. Pazar günü (Pz), İzmir'de $36$ bebek, Ankara'da $36$ bebek doğmuştur. Bu durumda İzmir'de her gün daha fazla bebek doğmamıştır. Bu seçenek yanlıştır.
  • B seçeneği: Ankara'da en az bebek cuma günü doğduğunu kontrol edelim. Ankara'da Perşembe (P) ve Cumartesi (Cts) günleri $12$ bebek doğarken, Cuma (Cu) günü $48$ bebek doğmuştur. En az bebek Cuma günü doğmamıştır. Bu seçenek yanlıştır.
  • C seçeneği: Her iki ilde pazar günü aynı sayıda bebek doğduğunu kontrol edelim. Pazar günü (Pz), İzmir'de $36$ bebek ve Ankara'da $36$ bebek doğmuştur. Bu ifade doğrudur.
  • D seçeneği: Perşembe günü iki ilde doğan bebek sayıları toplamının $24$ olduğunu kontrol edelim. Perşembe günü (P), Ankara'da $12$ bebek ve İzmir'de $36$ bebek doğmuştur. Toplam $12 + 36 = 48$ bebektir. Bu seçenek yanlıştır.
  • Doğru Seçenek C'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş