9. Sınıf Bütüncül Afet Yönetimi Test 2

Soru 1 / 11
Sorunun Çözümü

Verilen bilgiye göre, ülkelerin afetlere karşı aldığı önlemler, afetlerin yıkıcı etkisini farklılaştırır. Soru, aynı yoğunluktaki yerleşim yerlerinde meydana gelebilecek aynı büyüklükteki bir depremin yıkıcı etkisinin hangi ülkede daha az olacağını sormaktadır. Bu, afetlere karşı en iyi önlemleri alan ülkeyi bulmamız gerektiği anlamına gelir.

  • İran, Pakistan, İtalya ve Meksika gibi ülkeler de deprem riski taşıyan bölgelerde yer almaktadır ve belirli ölçüde önlemler almaktadırlar. Ancak, bu ülkelerin afet yönetimi ve yapı standartları genellikle Japonya kadar gelişmiş değildir.
  • Japonya, dünyada deprem riski en yüksek ülkelerden biridir. Bu nedenle, depreme dayanıklı bina yapım teknikleri, erken uyarı sistemleri, halkın bilinçlendirilmesi ve afet sonrası müdahale planları konusunda son derece gelişmiş ve kapsamlı önlemler almıştır. Japonya'daki binalar, çok yüksek şiddetli depremlere bile dayanacak şekilde tasarlanmakta ve inşa edilmektedir.

Bu bağlamda, aynı büyüklükteki bir depremin yıkıcı etkisinin en az olacağı ülke, afetlere karşı en ileri ve etkili önlemleri alan Japonya'dır.

Cevap B seçeneğidir.

🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş