Sorunun Çözümü
- Verilen tabloda haklar ve sorumluluklar listelenmiştir.
- Haklarımız listesindeki tüm maddeler (1, 2, 3, 4) doğru şekilde hak olarak belirtilmiştir.
- Sorumluluklarımız listesinde 'b. Yaşama hakkı' bir hak olmasına rağmen sorumluluklar arasında yer almaktadır. Ancak seçenekler bu hatayı düzeltecek bir takas önermemektedir.
- Bu durumda, sorunun mantıksal eşleşme veya sıralama hatasını düzeltmeye yönelik olduğu düşünülmelidir.
- 'Kütüphaneden yararlanma hakkı' (3. madde) ile 'Aldığı kitabı zamanında geri bırakmak' (d. madde) arasında bir ilişki vardır.
- 'Oyun oynama hakkı' (4. madde) ile 'Oyunda arkadaşlarının haklarını gözetme' (c. madde) arasında bir ilişki vardır.
- Haklar listesinde 3. madde 4. maddeden önce gelmektedir. Sorumluluklar listesinde ise 'c' maddesi 'd' maddesinden önce gelmektedir.
- Mantıksal bir uyum sağlamak için, 3. madde ile ilişkili olan 'd' maddesinin, 4. madde ile ilişkili olan 'c' maddesinden önce gelmesi gerekmektedir.
- Bu nedenle, 'c' ve 'd' maddeleri yer değiştirmelidir.
- Doğru Seçenek C'dır.