5. Sınıf Anadolu'nun İlk Yerleşim Yerlerinde Yaşam Test 4

Soru 8 / 10
Sorunun Çözümü

Metinde Neolitik Devir'deki insan faaliyetleri incelendiğinde:

  • Tarım (A): Metinde "Ziraat keşfedilmiştir." ifadesiyle doğrudan bahsedilmektedir.
  • Sosyal (B): "Yerleşik yaşama geçilmiştir." ifadesi, insanların bir araya gelerek topluluklar oluşturduğunu ve sosyal yaşamın başladığını göstermektedir. Ayrıca "ateşin insanoğlunun kontrolüne girmesi" ve "yerleşim yerleri" de sosyal gelişimin göstergeleridir.
  • Sanat (C): "Seramikler pişirme tekniği ile imâl edilmeye başlanmıştır." ifadesi, el sanatlarının ve zanaatkarlığın geliştiğini, dolayısıyla sanat faaliyetlerinin bir başlangıcı olduğunu göstermektedir. Göbeklitepe gibi yerleşim yerlerinin anılması da mimari ve sembolik ifadelerin varlığına işaret edebilir.
  • Askerî (D): Metinde savaş, savunma, ordu, silah veya herhangi bir askeri faaliyetle ilgili hiçbir bilgi veya ima bulunmamaktadır.

Bu nedenle, metinde bahsedilmeyen insan faaliyeti askeri faaliyetlerdir.

Cevap D seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş