Soru Çözümü
- Matristeki semboller sırasıyla: Alev (Yanıcı), Alev üzerinde O (Yakıcı), Patlama (Patlayıcı), Kurukafa (Toksik) anlamındadır.
- Matrisin sol sütunundaki semboller: Alev üzerinde O (Yakıcı), Alev (Yanıcı), Kurukafa (Toksik) anlamındadır.
- A) Yanıcı ve yakıcı madde birlikte depolanamaz. Matriste Yanıcı (2. satır) ile Yakıcı (2. sütun) kesişimi 'x' (depolanamaz) gösterir. Bu ifade doğrudur.
- B) Yanıcı maddeler birlikte depolanabilir. Matriste Yanıcı (2. satır) ile Yanıcı (1. sütun) kesişimi '✓' (depolanabilir) gösterir. Bu ifade doğrudur.
- C) Toksik ve patlayıcı madde birlikte depolanamaz. Matriste Toksik (3. satır) ile Patlayıcı (3. sütun) kesişimi 'x' (depolanamaz) gösterir. Bu ifade doğrudur.
- D) Toksik maddeler birlikte depolanabilir. Matriste Toksik (3. satır) ile Toksik (4. sütun) kesişimi '✓' (depolanabilir) gösterir. Bu ifade doğrudur.
- E) Yakıcı ve toksik maddeler birlikte depolanabilir. Matriste Yakıcı (1. satır) ile Toksik (4. sütun) kesişimi 'x' (depolanamaz) gösterir. Bu ifade yanlıştır.
- Doğru Seçenek E'dır.