6. Sınıf Namaz İbadeti ve Önemi Test 8

Soru 3 / 10
Sorunun Çözümü

Verilen ayet-i kerimeyi adım adım inceleyerek doğru sonuca ulaşalım:

  • Ayetin Ana Fikri: Enbiyâ suresi 73. ayette, İbrahim, İshak ve Yakup peygamberlere hayırlar işlemeyi, namaz kılmayı ve zekât vermeyi vahyedildiği belirtilmektedir. Bu peygamberler, Hz. Muhammed'den (s.a.v.) önceki peygamberlerdir.
  • Seçeneklerin Değerlendirilmesi:
    • A) Namazın mutlaka cemaatle, bir imama uyularak kılınması gerekir. Ayette namazın cemaatle kılınması gerektiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır.
    • B) İbrahim, İshak ve Yakup peygamberler anne-baba bir kardeştiler. İshak, İbrahim'in oğlu; Yakup ise İshak'ın oğludur. Dolayısıyla kardeş değil, dede-oğul-torun ilişkisi vardır. Bu bilgi ayetten çıkarılamaz ve tarihi olarak da yanlıştır.
    • C) Namaz, önceki peygamberlerin getirdiği dinlerde de vardı. Ayet, İbrahim, İshak ve Yakup peygamberlere namaz kılmanın vahyedildiğini açıkça ifade etmektedir. Bu peygamberler, Hz. Muhammed'den önceki peygamberler olduğu için, namaz ibadetinin önceki dinlerde de var olduğunu gösterir.
    • D) Namaz günde beş vakit yerine getirilmesi gereken bir ibadettir. Ayette namazın varlığı belirtilmekle birlikte, günde kaç vakit kılınması gerektiğine dair bir bilgi yer almamaktadır.
  • Sonuç: Ayet, İbrahim, İshak ve Yakup peygamberlere namaz ibadetinin emredildiğini açıkça belirttiği için, namazın önceki peygamberlerin dinlerinde de var olduğu sonucuna ulaşılabilir.

Cevap C seçeneğidir.

🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş