7. Sınıf Melek ve Ahiret İnancı Test 14

Soru 6 / 13
Sorunun Çözümü
  • Verilen ayet, Allah'a, meleklere, peygamberlere, Cebrail'e ve Mikâil'e düşman olanların Allah'ın düşmanlığını çekeceğini belirtir.
  • B seçeneği, meleklere ve peygamberlere düşman olmanın kötü bir davranış olduğunu ima eder, dolayısıyla iman etmenin gerekliliğini vurgular. Bu sonuca ulaşılır.
  • C seçeneği, meleklere ve Cebrail'e düşman olmanın kötü bir davranış olduğunu ayetin doğrudan ifadesinden çıkarabiliriz. Bu sonuca ulaşılır.
  • D seçeneği, peygamberlere düşman olanın Allah'ın düşmanlığını çekeceğini ayet açıkça belirtir. Bu sonuca ulaşılır.
  • A seçeneği, cin ve şeytanın görünmeyen varlıklar olduğundan bahsetmez. Ayet, cinler veya şeytanlar hakkında herhangi bir bilgi içermemektedir. Bu nedenle bu sonuca ayetten ulaşılamaz.
  • Doğru Seçenek A'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş