6. Sınıf Milli Dış Politikamız (Türk Cumhuriyetleri ve Komşu Ülkelerle İlişkiler) Test 5

Soru 4 / 9
Sorunun Çözümü

TÜRKSOY'un açılımı "Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi"dir. Bu isim, kuruluşun temel amacının kültür ve sanat alanında faaliyet göstermek olduğunu açıkça belirtir.

  • I. öncül: "Türk dilini konuşan Türk devletlerinin ve milletlerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak" ifadesi, kültürel etkileşim ve anlayışı artırmaya yönelik bir amaçtır. Bu, TÜRKSOY'un kültürel misyonuyla uyumludur.
  • II. öncül: "Türk dilini konuşan devletlerin kültür ve sanatının korunması ve gelişmesi yönünde çalışmalarda bulunmak" ifadesi, TÜRKSOY'un adında da geçen "Kültür ve Sanatlar" odak noktasını doğrudan yansıtmaktadır. Bu, kuruluşun temel amaçlarından biridir.
  • III. öncül: "Türk devletlerinde modern tarım yöntemlerinin gelişmesini sağlamak" ifadesi, tarım gibi ekonomik ve teknik bir alana işaret etmektedir. TÜRKSOY'un kültürel ve sanatsal misyonuyla doğrudan bir ilgisi yoktur. Bu nedenle, bu öncül TÜRKSOY'un amaçları arasında yer almaz.

Bu durumda, TÜRKSOY'un amaçları arasında I ve II numaralı öncüller yer almaktadır.

Cevap A seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş