Verilen öncülleri meleklerin özellikleri açısından değerlendirelim:
- I. Kötülük yapma özellikleri bulunmaz.
Melekler, Allah'ın emirlerine mutlak itaat eden, günah işlemeyen, iradesi sadece iyilik yapmaya programlanmış varlıklardır. Bu nedenle kötülük yapma özellikleri yoktur. Bu ifade doğrudur.
- II. Evlenme yoluyla çoğalabilirler.
Melekler, cinsiyetleri olmayan, yeme, içme, uyuma ve çoğalma gibi biyolojik ihtiyaçları bulunmayan nurani varlıklardır. Bu ifade yanlıştır.
- III. İyiliğin sembolü kabul edilirler.
Melekler, daima Allah'a itaat eden, hayırlı işler yapan ve iyiliği temsil eden varlıklar olarak kabul edilirler. Bu ifade doğrudur.
- IV. Kısa zamanda uzun mesafelere ulaşabilirler.
Melekler, Allah'ın emriyle çok hızlı hareket edebilir, anında farklı yerlerde bulunabilir ve uzun mesafeleri kısa sürede kat edebilirler. Bu ifade doğrudur.
Yukarıdaki öncüllerden I, III ve IV numaralı ifadeler meleklerle ilgili doğru yargılar içermektedir. Toplamda 3 doğru yargı bulunmaktadır.
Cevap C seçeneğidir.