7. Sınıf Melek ve Ahiret İnancı Test 7

Soru 4 / 19
Sorunun Çözümü

Verilen soru, "Çürümüş kemiklerimiz nasıl ve kim tarafından diriltilecek?" sorusuna hangi ayette cevap verildiğini sormaktadır. Ayetleri tek tek inceleyelim:

  • A) Rûm suresi, 8. ayet: Bu ayet, Allah'ın gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri hak ve hikmetle belirli bir süre için yarattığından bahseder. Diriliş konusuyla doğrudan ilgili değildir.
  • B) Ankebût suresi, 62. ayet: Bu ayet, Allah'ın rızık verici olduğunu ve her şeyi bildiğini ifade eder. Diriliş konusuyla ilgili bir bilgi içermez.
  • C) Yâsîn suresi, 78-79. ayetler: Bu ayetlerde, bir kişinin çürümüş kemiklerin kim tarafından diriltileceğini sorması ve bu soruya "Onları ilk defa yaratan diriltecektir. O, her türlü yaratmayı bilendir." şeklinde cevap verilmesi anlatılmaktadır. Bu ayetler, soruda geçen "Çürümüş kemiklerimiz nasıl ve kim tarafından diriltilecek?" sorusuna doğrudan ve net bir cevap vermektedir.
  • D) En'âm suresi, 32. ayet: Bu ayet, dünya hayatının bir oyun ve oyalanma olduğunu, ahiret yurdunun ise takva sahipleri için daha hayırlı olduğunu belirtir. Diriliş konusuyla doğrudan bağlantılı değildir.

Bu durumda, soruda geçen ifadeye en uygun ve doğrudan cevap veren ayetler C seçeneğinde yer alan Yâsîn suresi 78-79. ayetleridir.

Cevap C seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş