6. Sınıf İslamiyet'in Doğuşu (İslamiyet'in Yayılışı) Test 7

Soru 6 / 11
Sorunun Çözümü

Verilen bilgi, İslam devletinin sınırlarının hızla genişlemesi ve bu genişlemeye bağlı olarak çeşitli idari düzenlemelerin, vali atamalarının ve teşkilatlanma çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtmektedir.

  • Hz. Ebubekir dönemi, daha çok ridde olaylarının bastırılması ve devletin birliğinin sağlanması ile geçmiştir.
  • Hz. Ömer dönemi, İslam devletinin en hızlı genişlediği ve fethedilen topraklara uygun idari, askeri ve mali teşkilatlanmaların (divanlar, valilikler, kadılıklar vb.) kurulduğu dönemdir. Bu dönemde devletin sınırları çok genişlemiş ve bu durum yeni düzenlemeleri zorunlu kılmıştır.
  • Hz. Osman dönemi, fetihlerin devam ettiği ancak idari yapının büyük ölçüde Hz. Ömer döneminde kurulmuş olduğu bir dönemdir.
  • Hz. Ali dönemi ise daha çok iç karışıklıklar ve siyasi mücadelelerle geçmiştir.

Bu nedenle, devletin hızla genişlemesiyle ortaya çıkan teşkilatlanma ve vali atamaları gibi idari düzenlemeler en yoğun şekilde Hz. Ömer döneminde gerçekleştirilmiştir.

Cevap C seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş