6. Sınıf İsimler (Adlar) Test 5

Soru 5 / 16
Sorunun Çözümü

Verilen soruda, tekil isimler ve topluluk isimleri arasındaki ilişkiyi gösteren görsellerden hangisinde bir yanlışlık yapıldığı sorulmaktadır.

  • A) Soldaki görselde tek bir ağaç (tekil isim), sağdaki görselde ise birçok ağacın oluşturduğu orman (topluluk ismi) bulunmaktadır. Bu eşleştirme doğrudur.
  • B) Soldaki görselde tek bir asker (tekil isim), sağdaki görselde ise birden fazla askerin oluşturduğu bir grup (ordu/birlik gibi topluluk ismi) bulunmaktadır. Bu eşleştirme doğrudur.
  • C) Soldaki görselde tek bir koyun (tekil isim), sağdaki görselde ise birçok koyunun oluşturduğu sürü (topluluk ismi) bulunmaktadır. Bu eşleştirme doğrudur.
  • D) Soldaki görselde tek bir kalem (tekil isim), sağdaki görselde ise birden fazla kalem (kalemler) bulunmaktadır. "Kalemler" kelimesi, "kalem" kelimesinin çoğul halidir, bir topluluk ismi değildir. Topluluk isimleri, tekil görünümlü olmalarına rağmen birden fazla varlığı ifade eden kelimelerdir (örneğin, orman, sürü, ordu, aile, millet). "Kalemler" ise açıkça çoğul eki almıştır ve bu nedenle bir topluluk ismi olarak kabul edilmez.

Bu nedenle, D seçeneğindeki eşleştirmede bir yanlışlık yapılmıştır.

Cevap D seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş