5. Sınıf Yazım Kuralları Test 2

Soru 5 / 17
Soru Çözümü
  • A) "Yanına çağırarak odasındaki Buket'i almamı söyledi." cümlesinde, eğer "Buket" bir demet çiçek anlamındaki cins isimse, "buketi" şeklinde küçük harfle ve kesme işareti olmadan yazılmalıydı. Bu durumda bir yazım yanlışı vardır.
  • B) "Hiç karadenizi görme imkânım olmadı." cümlesinde "Karadeniz" özel isim olduğu için büyük harfle başlamalı ve gelen ek kesme işaretiyle ayrılmalıydı. Doğrusu "Karadeniz'i" olmalıydı. Yazım yanlışı vardır.
  • C) "Çocuk esirgeme kurumuna bağışta bulunduk." cümlesinde "Çocuk Esirgeme Kurumu" bir kurum adı olduğu için her kelimesi büyük harfle başlamalıydı. Doğrusu "Çocuk Esirgeme Kurumuna" olmalıydı. Yazım yanlışı vardır.
  • D) "Annemlerle Maraş dondurması yedik." cümlesinde "Maraş dondurması" gibi özel isimle kurulan birleşik kelimelerde, özel isim büyük harfle başlar, cins isim küçük harfle başlar. Bu yazım doğrudur. Yazım yanlışı yoktur.
  • Doğru Seçenek D'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş