Soru Çözümü
- Verilen kurallara göre cümleleri inceleyelim.
- A seçeneğindeki "Kangal ilçesinde" ifadesinde, 3. kurala uygun olarak "Kangal" özel isim olduğu için büyük harfle, "ilçesinde" ise küçük harfle yazılmıştır. Bu cümlede yazım yanlışı yoktur.
- B seçeneğindeki "Dünya'nın" kelimesi, 1. kuralda belirtildiği gibi terim anlamında (gezegen olarak) kullanılmamıştır. Mecazi anlamda kullanıldığı için "dünyanın" şeklinde küçük harfle yazılması gerekirdi. Bu nedenle burada bir yazım yanlışı vardır.
- C seçeneğindeki "Binbaşı Celil" ifadesinde, 2. kurala uygun olarak "Binbaşı" unvanı özel isimle birlikte kullanıldığı için büyük harfle yazılmıştır. Bu cümlede yazım yanlışı yoktur.
- D seçeneğindeki "Çalıkuşu'nu" ifadesi, 4. kurala uygun olarak bir kitap adı olduğu için büyük harfle başlamış ve gelen ek doğru ayrılmıştır. Bu cümlede yazım yanlışı yoktur.
- Doğru Seçenek B'dır.