2. Sınıf Doğa Olayları, Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler Test 4

Soru 3 / 13
Sorunun Çözümü

Verilen soru, doğal afetlerden zarar görenlere kurtarma, ilk yardım, yiyecek, giyecek ve barınma yardımı yapan kuruluşlardan olmayanı sormaktadır.

  • A) Kızılay: Türk Kızılayı, doğal afetlerde ve insani krizlerde kurtarma, ilk yardım, barınma, gıda ve giyecek gibi temel insani yardımları sağlayan köklü bir kuruluştur. Dolayısıyla bu tanıma uyar.
  • B) AFAD: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'de afet ve acil durumlarla ilgili tüm faaliyetleri koordine eden, kurtarma, ilk yardım ve afetzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılama görevini üstlenen resmi bir kurumdur. Dolayısıyla bu tanıma uyar.
  • C) Yeşilay: Yeşilay, bağımlılıklarla (alkol, tütün, uyuşturucu, kumar, teknoloji vb.) mücadele eden ve sağlıklı yaşamı teşvik eden bir sivil toplum kuruluşudur. Doğal afetlerde kurtarma, ilk yardım veya afetzedelere yiyecek, giyecek ve barınma yardımı gibi faaliyetler Yeşilay'ın temel görev alanına girmez.

Bu nedenle, doğal afetzedelere yardım sağlayan kuruluşlardan biri olmayan Yeşilay'dır.

Cevap C seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş