2. Sınıf Geri Dönüşüm Test 2

Soru 5 / 10
Sorunun Çözümü

Ayşe Hanım'ın patates kızartmasından arta kalan yağı ne yapması gerektiği sorulmuştur. Bu, çevre bilinci ve doğru atık yönetimi ile ilgili bir sorudur.

  • A) Lavaboya dökmeli: Bu seçenek yanlıştır. Kullanılmış kızartma yağını lavaboya dökmek, borularda tıkanıklıklara neden olabilir ve kanalizasyon sistemine karışarak su kirliliğine yol açar.
  • B) Atık yağ toplama merkezi için biriktirmeli: Bu seçenek doğrudur. Kullanılmış bitkisel atık yağlar, özel toplama noktalarında biriktirilerek geri dönüştürülmelidir. Bu yağlar, biyodizel gibi farklı ürünlerin üretiminde kullanılabilir ve çevreye zarar vermesi engellenir.
  • C) Saklayıp tekrar tekrar kullanmalı: Bu seçenek yanlıştır. Kızartma yağını tekrar tekrar kullanmak, yağın yapısının bozulmasına ve sağlığa zararlı maddelerin oluşmasına neden olabilir. Ayrıca, yağın kalitesi düşer ve yiyeceklerin tadını olumsuz etkiler.

Bu nedenle, Ayşe Hanım'ın yapması gereken en doğru ve çevre dostu hareket, kullanılmış yağı biriktirerek atık yağ toplama merkezine teslim etmektir.

Cevap B seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş