4. Sınıf Paragrafta Anlam Test 6

Soru 18 / 18
Sorunun Çözümü

Olayların oluş sırasına göre cümleleri dizmek için mantıksal bir akış oluşturmalıyız.

  • 4. Herkes hokkabazın sahneye çıkmasını bekliyor. Bu, olayın başlangıcıdır. Seyirciler henüz bekleyiş içindedir.
  • 1. Ve hokkabaz sahnede, ilk şovuna başlıyor. Bekleyişin ardından hokkabaz sahneye çıkar ve gösterisine başlar.
  • 3. Hokkabaz başındaki şapkayı çıkardı ve elindeki çubuğu şapkaya dokundurdu. Şovun başlamasıyla birlikte hokkabaz bir numara yapmaya hazırlanır. Bu, tavşanın çıkmasından önceki eylemdir.
  • 2. O da ne! Şapkadan beyaz mı beyaz bir tavşan çıktı. Hokkabazın eyleminin (şapkaya dokundurma) sonucu olarak tavşan ortaya çıkar. Bu, numaranın zirve noktasıdır.

Bu sıralama, olayların doğal akışına en uygun olanıdır: Bekleme $\rightarrow$ Başlama $\rightarrow$ Hazırlık $\rightarrow$ Sonuç.

Bu nedenle doğru sıralama 4 - 1 - 3 - 2 şeklindedir.

Cevap C seçeneğidir.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş