Soru Çözümü
- I. Ziyaret tavafı farzdır.: Metinde "Daha sonra da farz olan ziyaret tavafı yapılır." ifadesi yer almaktadır. Bu bilgi doğrudur.
- II. Arafatta vakfe yapmak farzdır.: Metinde "Kurban Bayramı'nın Arefe günü, öğleden sonra Arafat'ta farz olan vakfe yapılır." ifadesi bulunmaktadır. Bu bilgi doğrudur.
- III. Vakfe Kurban Bayramı'nın birinci günü yapılır.: Metinde farz olan Arafat vakfesinin "Arefe günü" yapıldığı belirtilmiştir. Bu nedenle bu ifade yanlıştır.
- IV. Mina'da bayramın birinci gününde şeytan taşlanır.: Metinde "Bayramın birinci gününde Mina'da şeytan taşlanır" ifadesi geçmektedir. Bu bilgi doğrudur.
- Yukarıdaki bilgilere göre, I, II ve IV numaralı maddeler doğru olup, toplam 3 adet doğru bilgi bulunmaktadır.
- Doğru Seçenek C'dır.