7. sınıf Television Test 5

Soru 13 / 18
Sorunun Çözümü
  • Cümle, "My brother always watches soccer matches with my father. I ................. watching documentaries to soccer matches." şeklinde verilmiştir.
  • Boşluktan sonra gelen "watching documentaries to soccer matches" ifadesi, iki şey arasında bir tercih yapıldığını göstermektedir.
  • İngilizcede bir şeyi başka bir şeye tercih etmeyi ifade etmek için genellikle "prefer X to Y" yapısı kullanılır.
  • Seçeneklere bakıldığında, "prefer" fiili bu yapıya en uygun olanıdır.
  • Diğer seçenekler (like, love, hate) bu "X to Y" yapısıyla tercih belirtmek için doğru bir kullanım sağlamaz.
  • Bu nedenle, boşluğa "prefer" kelimesi gelmelidir. Cümle "I prefer watching documentaries to soccer matches." halini alır.
  • Doğru Seçenek C'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş