Soru Çözümü
- Kişileştirme, insan dışındaki varlıklara insan özelliklerinin verilmesidir. Cümledeki "selam vermek" eylemi insana ait bir özelliktir.
- A) "Güneş her sabah pencereden selam verir bizlere." cümlesinde, Güneş'e insana ait bir eylem (selam vermek) yüklendiği için kişileştirme vardır.
- B) "Huzur her sabah pencereden selam verir bizlere." cümlesinde, soyut bir kavram olan Huzur'a insan özelliği verildiği için kişileştirme vardır.
- C) "Doğa her sabah pencereden selam verir bizlere." cümlesinde, Doğa'ya insana ait bir eylem yüklendiği için kişileştirme vardır.
- D) "Komşular her sabah pencereden selam verir bizlere." cümlesinde, Komşular zaten insan olduğu ve selam vermek de insan eylemi olduğu için kişileştirme yoktur. Bu, gerçek bir durumu ifade eder.
- Doğru Seçenek D'dır.