10. Sınıf Sözlü Edebiyat - Yazılı Edebiyat Test 1

Soru 9 / 10
Sorunun Çözümü
  • Verilen "Kanıg kan bile yumas." (Kanı kanla yıkamazlar.) cümlesi, eski bir Türk atasözü (sav) örneğidir.
  • Bu söz, şiddetin şiddetle çözülemeyeceği, kötülüğün kötülükle giderilemeyeceği anlamında öğüt içerir. Bu nedenle A seçeneği doğrudur.
  • Atasözleri, yoğun anlatımlıdır ve günümüzde de benzer anlamda sözler kullanılmaktadır. Bu nedenle B ve C seçenekleri doğrudur.
  • "Sav", İslamiyet öncesi Türk edebiyatında atasözlerine verilen addır. Bu nedenle D seçeneği doğrudur.
  • Sözün yapısı ve içeriği, İslamiyet öncesi döneme aittir ve İslamiyet etkisi taşımaz. Bu nedenle E seçeneği söylenemez.
  • Doğru Seçenek E'dır.
🪄

Testler ve Çalışma Kağıdı mı Lazım?

İstediğin konuyu yaz; MEB uyumlu çoktan seçmeli testler, konu özetleri ve çalışma kağıtları saniyeler içinde hazırlansın. Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş