8. sınıf Zekat ve Sadaka Test 11

Soru 5 / 23
Sorunun Çözümü
  • Maun suresi, dini yalanlayanları, yetimi itip kakanları, yoksulu doyurmaya teşvik etmeyenleri, namazlarını ciddiye almayanları, gösteriş yapanları ve yardımlaşmaya engel olanları ele alır.
  • A seçeneği, "Yardımlaşma ve paylaşmaya engel olanlar", surenin son ayetlerinde geçen "ma'un"u (küçük yardımları) esirgeyenler ile ilişkilidir.
  • B seçeneği, "Namazlarını gaflet içinde kılanlar", surenin 4. ve 5. ayetlerinde doğrudan belirtilmiştir.
  • C seçeneği, "İbadetlerini gösteriş için yapanlar", surenin 6. ayetinde "riya" (gösteriş) yapanlar olarak ifade edilmiştir.
  • D seçeneği, "Kurbanlarını Allah için kesenler", Maun suresinde geçen olumsuz davranışlar arasında yer almaz. Aksine, bu ifade samimi bir ibadeti temsil eder. Maun suresi kurban ibadetiyle ilgili bir konuyu içermez.
  • Doğru Seçenek D'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş