8. sınıf Zekat ve Sadaka Test 8

Soru 3 / 20
Sorunun Çözümü
  • Verilen ayette müminlerin özellikleri sayılırken "kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden infak ederler" ifadesi geçmektedir.
  • I. yargı, infakın sadece maddi nimetlerden yapılması gerektiğini belirtir. Ayette "rızık olarak verdiğimiz şeyler" denilse de, infakın sadece maddi nimetlerle sınırlı olduğuna dair kesin bir ifade yoktur. Bu nedenle ulaşılamaz.
  • II. yargı, imkanı olan her Müslüman için infakın farz olduğunu belirtir. Ayet, müminlerin infak ettiğini bir özellik olarak belirtir ancak infakın "farz" olduğuna dair doğrudan bir hüküm içermez. Bu nedenle ulaşılamaz.
  • III. yargı, infak etmenin müminlerin özellikleri arasında yer aldığını belirtir. Ayetin başında "Onlar ki (Mü'minler)... infak ederler" ifadesi, infakın müminlerin bir özelliği olduğunu açıkça göstermektedir. Bu nedenle ulaşılabilir.
  • Ayete göre ulaşılamayan yargılar I ve II'dir.
  • Doğru Seçenek A'dır.
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş