8. sınıf Kader İnancı Test 9

Soru 7 / 21
Sorunun Çözümü
  • Verilen ayette "daima diri olan" ifadesi, Allah'ın hayat sahibi olduğunu gösterir. Bu nedenle A seçeneği ayetten çıkarılabilir.
  • Ayette "Göklerde ve yerde olan her şey O'nundur" ifadesi, Allah'ın her şeyin sahibi olduğunu belirtir. Bu nedenle C seçeneği ayetten çıkarılabilir.
  • Ayette "insanların geçmişlerini ve geleceklerini bilir. Onların işlediklerini ve işleyeceklerini bilir." ifadeleri, Allah'ın her şeyden haberdar olduğunu gösterir. Bu nedenle D seçeneği ayetten çıkarılabilir.
  • Ayette "Dilediğinden başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar." ifadesi, insanların Allah'ın bilgisine ancak O'nun dilediği kadar ulaşabileceğini belirtir. Bu, Allah'ın insanlara sınırsız bilgi verdiğini değil, aksine sınırlı bilgi verdiğini ima eder. Dolayısıyla B seçeneği ayetten çıkarılamaz.
  • Doğru Seçenek B'dır.

🪄 Test ve Çalışma Kağıdı Hazırla

Konunu yaz; MEB uyumlu test ve özetler saniyeler içinde hazırlansın. 🖨️ Ücretsiz PDF indir!

⚡ Hemen Hazırla
  • Cevaplanan
  • Aktif
  • Boş