Boşanma Sürecinde Ebeveynler Çocuklarına Nasıl Davranmalıdır

Boşanma Sürecinde Ebeveynler Çocuklarına Nasıl Davranmalıdır

Kategoriler: Haberler

Her çocuk için olması gereken hayat, anne ve babasının yanında geçirdiği hayattır. Bu hayat çocuğa huzur ve güven verir. Tabi ki bunun gelişebilmesi için evdeki ortamın huzurlu, anne babasının ise uyumlu bir şekilde olmasıyla sağlanır. Bunlardan biri veya bir kaçı eksik olması çocuğun mutsuz ve ruhsal sıkıntılar yaşamasına neden olur. Çocuk için anne ve babanın mutluluğunun yanında huzuru da önemli bir faktördür. Bu nedenle huzursuz ve geçimsiz oldukları halde boşanmayı geciktiren anne ve babalar vardır. Bu durum hem kendilerine hem çocuğa zarar vermektedir. Her gün kavga, gürültü, bağırmaların olduğun bir ortam mutsuzluk, huzursuzluğa neden olur doğal olarak çocuğun psikolojik olarak çok etkilenmesine neden olur.

Boşanma Süreci ve Boşanma Çocuğu Nasıl Etkiler

Aslında bu başlık altında boşanma sürecindeki çocuklara nasıl davranmalı onun üzerinde durulur. Çocuk boşanma sırasında herhangi bir şekilde olaya dahil olur. Çocuğun etkilenme seviyesi ise yaşa, kişiliğine ve olayın büyüklüğüne bağlıdır. Kavga ile boşanan eşler çocukları daha çok etkiler. Ama yaş açısından incelendiğinde;

  • 0-2 yaş arasındaki çocuklar: Bir şeylerin farkında olmadıkları için boşanmadan en az etkilenen dönemdir.
  • 3-6 yaş arasındaki çocuklar: Bu yaştaki çocuklar kendilerini ailenin önemli bir parçası olarak görürler. Her durumda kendilerini suçlarlar, anne ve babası arasındaki kavgalarının sebebi kendilerinin olduğunu düşünürler. Bu yüzden bu yaştaki çocuklar çok etkilenir.
  • 7-12 yaş arasındaki çocuklar: Bu yaştaki çocuklar ağır bir şekilde kaybetme korkusu ve yalnızlık duygusu yaşarlar.
  • 13-18 yaş arasındaki çocuklar: Tam ergenlik çağında olan bu çocukların boşanma sürecinde ne kadar büyük bir stres yaşadığı anlaşılabilir.

Boşanma sürecinde ebeveynler çocuklarına nasıl davranmalıdır bir kaç örnek; Boşanmanın ne olduğu, neden olduğu konusunda ve bundan sonra çocukların ve anne- babanın hayatın da ne gibi değişiklikler olacağı konusunda çocuklar bilgilendirilmelidir.  Bu süreçte çocuğun en az şekilde etkilenmesi için önemli kararlar alınmalı ve bu kararlar yakın çevreye bildirilmelidir.



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar