2017 Ön Lisans Kpss Ne Zaman Açıklanacak

2017 Ön Lisans Kpss Ne Zaman Açıklanacak

Kategoriler: Tanıtım Yazıları

Ülkemizde her sene yapılan kamu personeli seçme sınavı diğer bir adı ile memurluk sınavı  2017 ön lisans sınav başvuru ve sınav tarihi bitmiş durumdadır. Ön lisans mezunları sınav sonrası yerleştirme tercihleri için sabırsızlık yaşıyor. Sınav sonrası ÖSYM tarafında ön lisanslılar için bir açıklama bekleyenlere açıklama yaptılar. Ön lisans sınavına giren ve yerleşmek için gün sayan vatandaşlar için kısa bir süre sonra puan açıklamaları yapılacak.

Ön Lisanslar İçin Sonuç Tarihi  

İki yıllık üniversite mezunları için yapılan ön lisans kamu personeli seçme sınavı geçen haftalarda yapıldı. Sınavdan çıkan adaylar sabırsızlık içinde sınav sonuçlarını bekliyorlar. Tüm gözler ÖSYM binasından ve yetkililerinden gelecek olan açıklamada olmaktadır. ÖSYM yetkilileri bu konuda tam kesin bir tarh vermeseler de bir açıklama yaptılar. ÖSYM den gelen açıklamaya göre 20 Kasım 2017 da yapılacak olan kamu personeli seçme sınavı orta öğretim grubunun sınava girip çıkmasından bir hafta sonra ön lisans sınavına girenlerin sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Kesin bir tarih vermeyen yetkililer ön lisanslıları daha çok meraklandırmamak adına böyle bir açıklama yaptılar.

Kpss Ön Lisan Sonucuna Göre Yerleşme      

Sınan Sonuçları ne zaman ?, veya yerleştirme sonuçları ? aklınıza gelebilecek yüzlerce ne zamanlı soruların tüm soruları bünyesinde barındıran nezaman.com.tr sitesi sizler için bilinmeyen tüm ne zaman sorularını cevaplıyor. Sınav sonrası yerleştirme için puan açılaması yapıldıktan sonra tercih ve yerleştirmeler başlayacaktır. Ön lisanslılar için yerleştirme yapılırken alan bölümlüler öncelikli olacaklar. Yeni tercih yaparken kendi alanınız ile ilgili bölümleri tercih etmelisiniz. Eğer yerleştirilirseniz sizi yerleştireceğiniz yer her neresi olursa olsun alanınız ile ilgili mülakata tabi tutacaktır. Bunun yapılmasının sebebi alanınız ile ilgili ne kadar bilgi birikimine sahip olduğunuzu göstermeniz ve yeteneğinizi ortaya koymanızdır. Eğer mülakatı da geçerseniz sizde artık bu ülkenin bir memuru olarak ülkemize hizmet vermeye başlayacaksınız. Tercih yaparken puanınıza yakın yerleri ve alanınız ile alakalı yerleri tercih etmenizde ve şehir ayrımı yapmamanızda fayda vardır.

Kaynak: 2017 Ön Lisans Kpss Ne Zaman Açıklanacak

https://www.nezaman.com.tr/1466/2017-kpss-%C3%B6nlisans-sonu%C3%A7lar%C4%B1-ne-zaman-a%C3%A7%C4%B1klanacak



] }


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
5 Haziran 2022 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
18 Haziran 2022 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
19 Haziran 2022 Pazar